Programa electoral discapacitats i enfermetats rares

Written on 01 Apr 2014 by

Molts de vosaltres ja em coneixeu, sóc l'Eduard Carreras, i us he demanat el vostre suport per comunicar-vos una informació. Com bé sabeu molts de vosaltres, no paro mai quiet; el meu cap no para mai de barrinar.


A continuació us en faré cinc cèntims perquè sapigueu de què va tot això:


Bé, m'agradaria que fossiu partícips d'un nou repte en què estic involucrat.

Tot va començar ara farà dos anys aproximadament, en un petit poble de Màlaga anomenat Benamocarra.

Diptic-DER-Davant-02

 

Aquesta història s'ha escrit entorn a grans frases, i tot i que segurament no passarà als anels de la història universal, és l'origen d'un petit gran repte: 'Ahí van los dos eurodiputados'. Us deureu preguntar qui són, oi?
En aquest poble malagueny que us comentava va ser on va nèixer una gran amistat entre en Samuel i jo, dos nois afectats per una malaltia rara. Tinc moltes ganes d'explicar-vos mil i una historietes entre ell i jo, però crec que no és moment i us avorriria, així que només us puc dir que érem molt iguals i a la vegada molt diferents. Això si, les ganes de viure i de gaudir de les coses era una de les motivacions que ens va unir durant tant de temps -i potser m'atreviria a dir que fou la més important-.


Aquest repte començà com una simple broma, i avui us puc dir que aquest somni me l'he agafat com si es tracés d'un altre repte personal, tot i que aquest l'afronto amb una gran il·lusió.


Tant en Samu com jo n'estàvem tips de ser víctimes de decisions que afectaven la nostra quotidianitat, i a sobre haver de respondre sempre amb una única resposta: resignació i més esforç. Això, però, no ens privava de seguir creient en aquells valors que ens havien ensenyat els pares. "Les coses es decideixen entre tots", sempre em diu la mama.

Doncs a això, fora de casa, en diuen política...


Nosaltres també volem decidir per allò que ens mou, allò que volem per a nosaltres i allò que volem compartir. Volem decidir, volem fer política, política de la bona, lluitar per uns valors que ens manquen en aquesta societat.
Segur que ja sabeu que no us puc demanar el vot fins que no arribi el moment - i tingueu clar que ho faré-. Aquest dia clau  serà a partir de l'1 d'abril. Ara per ara, però, el que necessito és superar la primera criva quantitativa: 15.000 signatures (us heu fixat amb la quantitat de zeros?).
Necessito que, els que com jo creieu que aquesta proposta té recorregut i pot ocupar un espai dins l'arc polític europeu, doneu suport a la nostra idea. La vostra signatura serà un gest que ens permetrà presentar la primera proposta d'un candidat afectat per una enfermetat rara. Us sembla interessant? Jo crec que molt!

Diptic-DER-Darrera-02


El que l'Agrupació d'Electors DER  i jo pretenem amb aquest correu és tenir una primera mostra del suport que desperta la meva candidatura, per això us demano que em contesteu aquest correu amb opinions constructives.
Alhora, agrairia que em passéssiu una estimació del nombre de signatures que penseu que podeu recollir cadascú de vosaltres en suport a aquesta idea.
Amics i amigues, us asseguro que de nou m'he omplert d'il·lusió per afrontar una aventura tan ambiciosa com noble, defensar allò que crec i intentar aportar a la política una visió dos pams per sota del que és habitual. Que rar, no?


Gràcies i espero la vostra resposta.


Eduard Carrera

 

Visita:

www.agrupacionder.eu

 

FACEBOOK : agrupaciondeelectoresder

 

TWITTER  :   @Ageder2014


 

Esborrany del programa D.E.R

 

Hola, explico en grans línies de què va aquest repte.

 

 

1 -     Darrere només hi ha un grup de coneguts que estan afectats directament o indirectament per una discapacitat o malaltia rara.

 

2 -     La idea sorgeix una tarda durant una 'reunió d'afectats ' (ho esmento per situar el context). Darrere no hi ha ni confederacions, ni federacions, ni associacions... tan sols individus amb una problemàtica comuna .

 

3 -     Les ideologies polítiques individuals passen a un tercer pla, i les propostes del breu programa es cenyeixen a casos del dia a dia.

 

4 -     Tot el qui vulgui entrar a la llista de candidats pot fer-ho fins que s'arribi al màxim de 54 possibles. L'ordre dependrà de quan s'hagi presentat la sol·licitud per formar part de la llista, a excepció del primer lloc, el qual qued adjudicat a l'Eduard. 

 

5 -     Ara mateix estem centrats en el procés de buscar gent que es vulgui comprometre a sumar signatures, i simultàniament estem cercant gent que vulgui incorporar-se com a candidat a la possible llista - en cas que de presentar-se si s'obtenen les suficients signatures-.

 

6 -     Estem creant un lloc web, que en breu estarà a punt, i també uns fulletons per donar-nos a conèixer. També estem divulgant l'esborrany dels punts essencials del programa per tal de rebre propostes per millorar-lo i adequar-lo.

 

7 -     Com haureu pogut veure, del que s'ha exposat es reflecteix exactament el terme agrupació d'electors, és a dir simple com la unió d'individus, sense més aspiracions que intentar materialitzar una utopia. No hi ha afany de convertir-se en partit polític, ni fer-se professional de la política, sinó simplement reivindicar que no hi ha ningú millor que els discapacitats o afectats per malalties rares per fer-se sentir allà on es legisla, i aconseguir que aquesta legislació sigui l'adequada, eficaç i immediata amb les seves necessitats.Avanço les propostes que fins ara es reflecteixen en l'esborrany del programa:

OCUPACIÓ

 • Quota d'un 10% de places reservades per a discapacitats en les administracions públiques i empreses privades amb més de 1000 treballadors.

 • Exempció TOTAL de quotes de la Seguretat Social durant tota la durada del contracte en cas de discapacitats amb un grau de discapacitat superior al 55%, i per als discapacitats entre el 33 % i el 55%, descompte d'un 90 %.


ACCESSIBILITAT

 • Accessibilitat TOTAL en transports públics i espais públics: accedir als avions amb les pròpies cadires o elements necessaris (gossos guies); cinemes i teatres adaptats per a totes les discapacitats (gaudir en igual condicions); parades de metro, bus, tren... realment adaptat; Vies Verdes adaptades... I en zones d'escàs transport públic disposar de taxis subvencionats.


IMPOSTOS

 • Exempció total de l'IVA per a ajudes tècniques, obres d'adaptació d'habitatge, vehicles adaptats, habitacions d'hotel adaptades, i medicaments per a malalties rares en els casos que no siguin gratuïts.

 

INVESTIGACIÓ

 • Increment del pressupost destinat a la investigació de malalties rares en un 100 % en el termini de 5 anys. 

 

SANITAT

 • Assignació d'experts en la malaltia rara, amb desplaçament de l'expert a la província per tal de realitzar controls.

 • Assignació d'experts en la discapacitat amb línia directa per a l'afectat.

 • Absència de llista d'espera en els casos de rehabilitació. Rehabilitació continuada sense interrupcions.

 

EDUCACIÓ

 • Gratuïtat dels estudis, inclosos els universitaris, i de les ajudes tècniques necessàries.

 • Suport de monitor quan no pugui valer-se per si mateix.

 • Subvenció al transport privat utilitzat per anar als estudis quan no es pugui utilitzar el transport públic.

 • Company de referència col·laborador.

 • Educació NO segregada, preferència electiva de l'alumne.

 

INTEGRACIÓ SOCIAL

 • PROGRAMA "SURT AL CARRER" i "LA TEVA, T'HO MEREIXES".  Amb aquests programes es pretén que els afectats per una discapacitat o malaltia rara tinguin temps d'oci, amb altres persones o amb la mateixa família. El segon programa pretén que la família cuidadora pugui disposar d'un temps d'oci mentre el discapacitat o malalt gaudeix del programa "surt al carrer".

 • Campanyes anuals de sensibilització.

 

RECURSOS

Gratuïtat de :

 • Les ajudes tècniques i l'adaptació de l'habitatge o vehicle si la renda familiar no supera els 100.000 euros anuals.

 • Ajuda personalitzada en la vida diària segons les necessitats del requeridor.

 • Programa "Mai Només" en cas de progenitors o cuidadors d'avançada edat.

 

COMUNICACIÓ

 • Web d'interrelació dels subjectes passius.

 • Incrementar en un 100 % els programes subtitulats o àudio - descrits en totes les cadenes de TV.

CONTROL

 • Unitats de control i sanció davant l'incompliment de la normativa relacionada amb la discapacitat.

 • Principi Pro-discapacitat o Malalties Rares davant controvèrsies jurídiques o administratives.

 

 

Darrera modificació el Dimarts, 01 abril 2014 09:11
Més en aquesta categoria: Seguiment Transàfrica 2014 »

logo-fornells-4x4

Desde l'entitat més trempada de Fornells de la Selva us donem la benvinguda al nostre portal de 4x4!
On fem referència a tot el relacionat al món del 4x4 i Fornells de la Selva sense dubte el poble per exelència del Gironès!!!

Saber més...

Últimes notíciesParlan's !

L'entitat de Fornells 4x4
Plaça catalunya nº 1, 17458 Fornells de la Selva (Girona)

(+34) 680 865 658 (Gerard)

info@fornells4x4.com

Segueix-nos!

Inscripcions

mini-banner-form-orientacio

INSCRIPCIONS ORIENTACIÓ - TANCADES -

mini-banner-form-roadbook

INSCRIPCIONS ROADBOOK TANCADES
JoomShaper